Dansk-politik.dk

Nyheder og analyser om dansk politik

SF-top gør klar til at fyre Cekic

SF’s ledelse tager nu yderligere skridt til at marginalisere det karantæneramte folketingsmedlem Özlem Cekic og give hende permanent karantæne. Det skriver Politiken.

Cekic er i forvejen suspenderet fra sine ordførerskaber og retten til at udtale sig på SF’s vegne, fordi hun bl.a. er modstander af regeringens skattereform.

Nu lægger partiets top op til, at hun også skal fjernes fra posten som formand for Folketingets Socialudvalg, erfarer Politiken. Enten på dagens gruppemøde eller sommergruppemødet i morgen skal SF indstille udvalgsposter og ordførerskaber i det nye folketingsår.

Cekic vil ikke selv forholde sig til udsigten til definitivt at blive sat i skammekrogen.

- Jeg vil gerne vente med at kommentere, hvorvidt jeg er formand for Socialudvalget eller ej, indtil folketinggruppen har haft mulighed for at drøfte sagen på tirsdag (i dag, red.), siger Özlem Cekic, der dog godt vil sige, at hun håber at blive genindsat i nogle af sine ordførerskaber.

(DTG) Jeg er ikke tilhænger af blind og nehård partidisciplin, men lige i Özlem Cekics tilfælde, hvor en MF’er så mange gange har været på kant med sit parti er det her helt i orden. Om end det måske er en smule for sent. Der må simpelthen være en grænse for meget ballade og teatertorden man kan lave uden at det får konsekvenser.

Nu kan man selvfølgelig aldrig vide med SF om partiet har ryggrad til at gennemføre en fyring, men går det her igennem må odds alt andet lige  være meget lave på, at Cekic bliver det første medlem af Folketinget der i denne valgperiode forlader sit parti. Det vil være helt uforståeligt hvis partiet på denne måde erklærer, at hun er uønsket og hun derefter så frivilligt skulle vælge at fortsætte.

Kilde: Politiken