Dansk-politik.dk

Nyheder og analyser om dansk politik

SF: Vigsø Bagge går som gruppeformand

Nu skal SF ikke blot have en ny formand, også folketingsgruppen skal vælge en ny leder. Den nuværende gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, siger til DR Nyhederne mandag aften, at hun træder tilbage.

- Nu, hvor Villy ikke er vores far mere, synes jeg, at en ny formand skal have lov til at sætte sit eget hold. Jeg har været en del af Villys hold, og derfor er det naturligt, at jeg nu træder tilbage, siger Pernille Vigsø Bagge.

Hendes beslutning er dermed en følge af, at Villy Søvndal fredag meddelte, at han træder tilbage fra formandsposten.

Samtidig bebudede Pernille Vigsø Bagge, at hun heller ikke stiller op til næste folketingsvalg, dog vil hun blive siddende denne valgperiode ud. Hun siger desuden, at hun ikke vil blande sig i formandsvalget overhovedet.

Politisk ordfører Jesper Petersen (der i mine øjne bør anses som den mest oplagte afløser) skriver i øvrigt på sin Facebook: “Er ærgerlig over Pernilles exit som gruppeformand og fra Folketinget til næste valg. Har vidst det siden juni, men inderst inde håbet, hun ville ombestemme sig. Nu glæder jeg mig til at vi får den demokratiske proces igang og en ny formand – og siden gruppeformand – valgt.”

(DTG) Lidt mærkelig måde at forlade posten på, men det er i min optik bare endnu et tegn på, at det formandsvalg så godt som sikkert ender med at Astrid Krag ender i spidsen for SF.

Pernille Vigsø Bagge har et noget anstrengt forhold til Thor Möger og kompagni, og hvis man skulle spå om hendes fremtid i SF med Astrid Krag for bordenden, så var det nok var nærmere kirkepolitisk udvalg end gruppeledelsen man skulle finde hende i. Hun vælger så at tage nederlaget uden kamp.

Og “on a personal note”: Den næste SF’er der siger noget om “god, demokratisk proces” får simpelthen en lammer. Jeg ved hvem i er og jeg ved hvor i bor!

Kilde: Berlingske